Joan March i Zuriguel és un pintor català nascut a Granollers al 1952 i un creador de còmics adscrit a la malmesa tercera generació o generació del 70 de l'Escola Bruguera, al costat d'autors com Casanyes, Esegé, els germans Freixe, Rovira o Rafael Vaquer.
Al 1970 va ser contractat per l'editorial Bruguera, començant per il·lustrar acudits i com a entintador d'Escobar. Un any més tard creava els seus primers personatges per a les còmics Din Dan (Ruperto, Calixto y Damián) y Pulgarcito (Ataúlfo i Gedeón, La Família Potosí), al mateix temps que començava a col·laborar amb altres editorials. Així, en Gaseta Junior, on va crear a Don Menovell, i en Strong d'editorial Argos.
Al 1974 va abandonar el mitjà per dedicar-se a la pintura durant quatre anys. Desprès va tornar a Bruguera i crea El Mini Rei, la seva sèrie de més èxit, per a Mortadelo i Ambrosio Carabino.
Exposà esporàdicament a Barcelona (galeria Dau al Set) i creà altres sèries com Tranqui y Tronco (1986), Maxtron (1987) en Pulgarcito, Tots estem bojos (1989) en Superlópez i Els Peláez en Zipi i Zape Extra (1994).
La seva critica al poder econòmic, polític, artístic, religiós i als mitjans de comunicació, forma el leitmotiv de gran part de la seva obra, assenyalant que el control sobre les nostres vides no es tan evident com creiem. No tot és el que sembla.